Povijest, umjetnost, dobro pivo… Sve to možete naći uz pomoć mobilne aplikacije Zagreb Be There

Zagreb Be There
Foto: printscreen / betherezagreb.com

Popularna mobilna aplikacija Zagreb Be There koja turistima i građanima Zagreba služi poput lokalnog insajdera u vlastitom džepu i ovog je ljeta osvježila svoje preporuke kroz tri nove rute namijenjene posjetiteljima grada.

Uvijek originalan televizijski autor Robert Knjaz, poznat po svojim neobičnim televizijskim serijama u kojima na duhovit način prikazuje poznate ličnosti, sastavio je rutu Veliki Hrvati. Na šarmantan i duhovit način Knjazova ruta turiste vodi kroz neočekivane lokalne priče i nudi zabavan pogled na povijest Zagreba. Zapute li se rutom Veliki Hrvati, turisti će naučiti više o Slavoljubu Penkali, Matiji Gupcu, Tinu Ujeviću, filmu Tko pjeva zlo ne misli ili nepoznatom dječaku koji je dobio vlastiti spomenik.

Cijenjeni ulični umjetnik Boris Bare sastavio je rutu Ulična umjetnost s najzanimljivijim zagrebačkim muralima. Zapute li se ovom rutom, turisti će se upoznati s impresivnim djelima ulične umjetnosti kao što su Kit na zidovima galerije Gradec, Guliver na Opatovini ili mural na Dolcu inspiriran slikom Moje gnijezdo Vlahe Bukovca.

A jedan od najutjecajnijih stranaca s hrvatskom adresom, Nick Colgan, pokretač Garden festivala i istoimene pivovare, sastavio je pak pivsku rutu Craft, proizašlu iz bujajuće zagrebačke craft pivske scene. Na ovoj će ruti i turisti s najistančanijim nepcem moći zadovoljiti svoj ukus kušajući sve okuse lokalnih pivskih majstora.

Aplikacija Zagreb Be There besplatna je i dostupna na Android i iPhone uređajima, a može se downloadati s mikrostranice betherezagreb.com.