POTPISUJE SE PETICIJA: Hoće li poznati park na Trešnjevci napokon dobiti ime Zvonka Špišića?

Zvonko Špišić
Foto: Screenshot HTV

Na Trešnejvci se potpisuje peticija kojom se od nadležnih gradskih institucija traži provođenje u djelo ranije inicijativa da se Parka Stara Trešnjevka preimenuje u Park Zvonka Špišića.

“Dragi susjedi i stanovnici Trešnjevke koji podržavaju inicijativu preimenovanja Parka Stara Trešnjevka u Park Zvonka Špišića mogu potpisati peticiju koja će biti priložena ponovljenom zahtjevu (ime Z. Špišića temeljem prethodnog zahtijeva MO Stara Trešnjevka je već uvršteno u fond imena za preimenovanje) prema Odboru za imenovanje naselja, ulica i tragova Grada Zagreba”, obavljeno je u Facebook grupi Naša Trešnjevka, naš kvart.

Navedene su i lokacije na kojima će se peticija potpisivati:
Caffe bar Bicikl (Ozaljska 19)
Caffe bar Lusso (Ozaljska 8 )
Caffe bar Casper ( Trakošćanska 3)

Peticiju ćete moći potpisati i ove subote u Parku Stara Trešnjevka između 16 i 18 h.

Ime Zvonka Špišića, poznatog zagrebačkog skladatelja i šansonijera, još u travnju prošle godine je, odlukom gradskog Odbora za imenovanje ulica i trgova, uvršteno u fond imena.

“Postoji prijedlog koji, bojim se, neće proći – oko preimenovanja Parka Stara Trešnjevka u Park Zvonka Špišića”, istaknula je tada članica Odbora Rada Borić te dodala da postoje i neki “prethodni zahtjevi da se, recimo, promjene nazivi ulica poput Dobojske ili Sokolgradske, što bi i bilo primjereno”.

Poslušajte Špišićevu “Trešnjevačku baladu” koja je po mnogima najljepša od svih pjesama posvećenih Trešnjevci:

Zvonko Špišić – Trešnjevačka balada

Zvonko Špišić, šansonijer koji je svoje najljepše pjesme poklonio Zagrebu

Posted by Like Zagreb on Wednesday, May 17, 2017