POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE: Tradicionalna preventivna akcija održana ispred HNK

Poštujte naše znakove
Foto: Zagreb.hr

Zagrebački prvašići okupili su se danas ispred Hrvatskog narodnog kazališta kako bi sudjelovali u preventivnoj akcije Poštujte naše znakove.

Akciju je organizirao MUP u suradnji s Gradom Zagrebom, HNK-om u Zagrebu, Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Kazalištem Tvornica lutaka, Hrvatskim društvom skladatelja, Hrvatskim autoklubom i dr.

Akciji se u ime Grada Zagreba pridružila zamjenica gradonačelnika Olivera Majić, koja je zajedno s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem sudjelovala u podjeli preventivnih materijala i prigodnih poklona djeci.

Tom se akcijom tradicionalno pozivaju svi sudionici u prometu da prilagode brzinu vožnje i poštuju prometne znakove jer je, kako je naglašeno, sigurnost djece zajednički cilj svih nas, ali odgovornost odraslih.

U sklopu programa, kojeg su osmislili članovi Drame i Baleta HNK-a, glumci Kazališta Tvornica Lutaka, Dječji pjevački zbor OŠ Izidora Kršnjavoga, Croatia Film i Zagrebačke mažoretkinje, djeca su mogla učiti i prometne znakove kroz igru, isprobati šarene prometne poligone, sudjelovati u interaktivno-edukativnim prometnim radionicama, likovnoj igraonici, te se voziti mobilnim poligonom.

Komentari