POSTANI TURIST NA JEDAN DAN: Purgerica organizira nove besplatne tematske ture Zagrebom

Foto: Tajana Končar

Pitate se što to znači biti turist u našem Zagrebu? U nedjelju to možete otkriti kroz najljepše priče o našem gradu, ispričane iz likova Purgerice i Pripovjedačice.

Svaka će vas od njih povesti na svoju tematsku turu i motivirati vas da Zagreb pogledate na sasvim drugačiji način.

Evo i informacija kako se možete pretvoriti u turiste i rezervirati mjesta na 2 besplatne tematske ture:

NEDJELJA, 04. listopada, 11:00h – “SERVUS DRAGI GOSTI” (nova tura)
MJESTO SASTANKA: kod Preradovićevog kipa, Cvjetni trg
O ČEMU SE PRIPOVIJEDA: Dok se vaš omnibus parkira na Trgu Q, spremite se za “check in” u najstariji otmjeni zagrebački hotel, a zatim odlučite koja je prava kavana “po bečki” baš za vas. Dok čekate fijaker da vas poveze na razgledavanje Gornjeg grada, prosim lepo, konzultirajte tiskani vodič gradonačelnika Srkulja za najbolji shopping u godini 1928. u Agramu. Dobrodošli na specijalnu tematsku turu posvećenu neobičnim anegdotama i povijesno-veselim štiklecima o našem Zagrebu! Budi turist u svom gradu, onak’, kak’ se šika, ne?

NEDJELJA, 04. listopada, 18:00h – “GRIČ PRIČA PRIČU” (jesensko izdanje)
MJESTO SASTANKA: kod kipa sv. Jurja, kod Kamenitih vrata
O ČEMU SE PRIPOVIJEDA: Želite postati turist iz doba srednjovjekovnog Gradeca? U tom slučaju, molim vas, dođite na razgovor kod kralja Bele IV. i zatražite njegovu dozvolu. Pronađite ključeve što vode kroz jedna posebna vrata, kupite čudan lijek protiv prehlade kod najvještijih ljudi od ljekarničkog zanata, obrazujte se kod starih redovnika, pronađite svoje prezime na starom popisu gričkih stanovnika! Zapalite svijeću na najromantičnijem groblju, ispovijedite se kod zloglasnih kapucina, doznajte kakvi su se ovdje obrti razvijali i zanimanja fina! Posjetite majstora Lederera, ukradite mu komad drva, i doznajte, zašto će baš zbog tog drva, coprnica izjuriti iz crkve prva! Dobrodošli na Grič od 13. do 19. stoljeća!

KAKO REZERVIRATI MJESTA:
**Prijava je OBAVEZNA – porukom ili pozivom na 0916363661 ili mailom na [email protected] ; ljubazno molimo napišite svoje ime i prezime, turu na koju želite doći i koliko osoba vodite sa sobom. Za više informacija, posjetite službenu stranicu Purgerica na Facebooku i Instagramu.
Dobrodošli su svi gosti, od 6 do 76, kao i oni sa 4 šape!