Popularni dodatak prehrani povučen s tržišta zbog mogućeg prisustva komadića metala

Foto: Pixabay

Državni inspektorat izvijestio je da je zbog mogućeg prisustva komadića metala s tržišta povučen proizvod NUTRIGOLD Organska triphala u prahu, 20 0g.

“Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda NUTRIGOLD organska triphala u prahu 200 g, LOT broja 112021821102, najbolje upotrijebiti do 30.11.2023., zbog mogućeg prisustva stranog tijela (komadića metala). Proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane”, stoji u objavi Državnog inspektorata.

Detalji o opozivu proizvoda dostupni su na web stranici Tvornica zdrave hrane, tvrtke Galleria Internazionale d.o.o., Zagreb
koja ovaj proizvod stavlja na tržište.

Tamo stoji:

“Analiza spomenutog prepakiranog proizvoda se odvila u Češkoj te je zbog tragova spornih čestica iz predistrožnosti povučena cijela serija istoga lota/roka. Za sada nemamo potvrdu da Nutrigold Triphala sadrži iste čestice.

Primite naše isprike za navedeno povlačenje. Vjerujemo da prihvaćate da je ovo povlačenje samo dokaz striktnih kontrola, a primjena nužnih mjera dokazuje odgovorno poslovanje.

Sve kupce molimo da vrate proizvod u najbližu poslovnicu Tvornice Zdrave Hrane kako bi im mogao biti omogućen povrat novaca.”

Podaci o proizvodu:

Izvoznik: VV Herbs and Organics, Krishnagiri Mandal, Andhra, Pradesh, Indija

Stavlja na tržište: Galleria Internazionale d.o.o., Zagreb

Obavijest se odnosi isključivo na proizvod sa gore navedenim podacima.