Ponovo se otvara šest zagrebačkih tržnica, ali uz određena ograničenja

Tržnica Dolac
Foto: ZG express

Tržnice Zagreb objavile su obavijest za certificirane OPG-ovce da se, uz poštivanje odgovarajuće procedure, otvaraju tržnice Dolac, Kvatrić, Trešnjevka, Jarun, Gajnice i Utrina.

“Obavještavamo sve OPG-ovce sa području grada Zagreba koji imaju Certifikat Udruge hrvatskih tržnica, da su se stekli određeni uvjeti po kojima se mogu prodavati poljoprivredni proizvodi na tržnicama (Dolac, Kvatrić, Trešnjevka, Jarun, Gajnice i Utrine ), objavile su Tržnice Zagreb.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović danas je izjavio da je ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite održao videokonferenciju sa svim načelnicima županijskih stožera i dao upute za primjenu epidemioloških zahtjeva o otvorenim tržnicama, uključujući drive-in tržnice.

“U ovom trenutku lokalni stožeri zajedno s lokalnim epidemiološkim službama rade sve kako bi se pripremile tržnice za prihvat robe, odnosno za otvaranje u uvjetima epidemije. To, naravno, uključuje i, primjerice, zaštitare i druge koji će pratiti pridržavaju li se svi tih mjera. Kada dobijemo povratnu informaciju, a mislim da nije u pitanju jedan ili dva dana, važnije je da u taj sljedeći korak popuštanja krenemo pripravni kako ne bismo izazvali nova žarišta epidemije – kad dobijemo dodatne povratne informacije od svih stožera, onda bi odluka bila potpisana i objavljena”, rekao je Božinović.

Radno vrijeme zagrebačkih tržnica Dolac, Kvatrić, Trešnjevka, Jarun, Gajnice i Utrina bit će od 8.00 – 13.00 sati.

Svi zainteresirani OPG-ovci sve potrebne informacije mogu dobiti putem mobitela:

TRŽNICA DOLAC
Saša Ljubenko 091 4565 933

TRŽNICA JARUN I UTRINA
Bernard Skuliber 091 4565 014

TRŽNICA TREŠNJEVKA
Nikola Lekić 091 4565 920

TRŽNICA KVATRIĆ
Tadija Gaši 095 8864 359

TRŽNICA GAJNICE
Boris Turk 091 4565 932