Pomozite policiji da pronađe prevaranticu koja je starici ukrala 30.000 kuna

Zagrebačka policija moli sve sugrađane koji bi mogli pomoći da se jave ako prepoznaju prevaranticu koja je još 10. srpnja nasamarila 90-godišnju gospođu otuđivši joj čak 30.000 kuna. Srećom sve su snimile nadzorne kamere u banci pa policija vjeruje kako bi snimke mogle pomoći u identificiranju prevarantice.

prevaraS1

Riječ je o osobi starosti oko 35 godina, visine oko 165 centimetara, srednje tjelesne građe, crne kose dužine do brade i počešljane na razdjeljak. U vrijeme prevarantske operacije nosila je dioptrijske naočale i bila je odjevena u svijetlo zelenu majicu kratkih rukava i crne hlače te svijetle cipele pritom noseći svijetlu, vjerojatno krem ili bijelu torbu sa crnim remenom.

Prevarantica je, naime, prišla 90-godišnjoj starici u Maksimirskoj ulici i ‘prodala’ joj priču o davnom poznanstvu i poslovnoj suradnji, u koju je baka povjerovala. Nakon što je 90-godišnjakinju uvjerila i u životne nedaće koje su ju tobože snašle, odšetale su zajedno do obližnje Privredne banke Zagreb gdje je nagovorila staricu da podigne sa računa novac.

Da je prevarena, starica je prekasno shvatila kad joj ‘davne poznanice’ više nije bilo na vidiku. Izigrana žena se za pomoć obratila policiji koja za novopečenom vlasnicom 30 tisuća kuna intenzivno traga.

PU zagrebačka moli sve građane, ako imaju ikakva saznanja o osobi s fotografije, da o tome obavijeste najbližu policijsku postaju ili da se jave na broj telefona 192 ili e-mailom na adresu zagrebacka@policija.hr.