Položili cvijeće kod spomenika Nikoli Tesli

U povodu obilježavanja 157. rođendana velikog svjetskog izumitelja i hrvatskog nacionalnog velikana Nikole Tesle, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predsjednica Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost Dragica Mihajlović i ravnatelj Instituta Ruđer Bošković Tome Antičić, položili su cvijeće kod spomenika u Teslinoj ulici, u okviru trodnevne manifestacije Tesla & Friends.

tesla-rodjendan2

Grad Zagreb se s ponosom i ljubavlju prisjeća našega genija i izumitelja svjetske slave, koji se cijeloga svoga života ponosio svojim srpskim podrijetlom i dičio hrvatskom domovinom, rekao je gradonačelnik Bandić na svečanosti, istaknuvši da su Tesline ideje i misli i danas, 70 godina nakon njegove smrti, aktualne, te da nam svima može biti primjer sa svojom skromnošću unatoč svoje veličine, te vjerovanjem i zalaganjem za mir i ljubav.

Trebamo čuvati i njegovati uspomene na naše velike znanstvenike, dodao je gradonačelnik uz zahvalu obitelji, Institutu i Udruzi na inicijativi i trudu.

Nadam se da će obilježavanje rođendana Nikole Tesle postati tradicija u Zagrebu, naglasila je predsjednica Udruge Dragica Mihajlović, zahvalivši se gradonačelniku Bandiću na dosadašnjoj podršci.

U okviru svečanosti premijerno je izveden performans Teslina frekvencija mira, prema istoimenom romanu Natalije Princi, a, kako se čulo, večeras se u hotelu Esplanada, u okviru manifestacije Tesla & Friends, održava dodjela godišnje nagrade Nikola Tesla – genij za budućnost.

tesla-rodjendan1

Foto: zagreb.hr