POLICIJA UPOZORAVA: Ako dobijete ovakvu poruku, odmah je obrišite! Iza nje se krije vrlo opasna prevara!

POLICIJA UPOZORAVA: Ako dobijete ovakvu poruku, odmah je obrišite! Iza nje se krije vrlo opasna prevara!
Foto: Pixabay

U posljednjih nekoliko dana na adrese elektroničke pošte građana ponovno su počele pristizati zlonamjerne poruke (phishing mail) koje za cilj imaju krađu podataka za pristup internetskom bankarstvu građana.

Napadači se u poruci predstavljaju kao služba zadužena za sigurnost u banci i upozoravaju građane da je treća strana imala pristup njihovim kreditnim karticama te su zbog toga privremeno morali blokirati rad s kreditnim karticama.

Kako bi ponovno mogli raspolagati svojim kreditnim karticama od građana se traži da slijede poveznicu u poruci putem koje bi se trebali prijaviti na internetsko bankarstvo svoje banke i potvrditi svoj identitet.

Poruke koje građani dobivaju na svoje račune elektronske pošte izgledaju ovako:

“Dragi kupče, Nedavno smo pregledali vaš račun na kreditnoj kartici i sumnjamo da je vašoj kreditnoj kartici mogla pristupiti neovlaštena treća strana. Zaštita sigurnosti vašeg računa na kreditnoj kartici naša je glavna briga, stoga smo kao preventivnu mjeru privremeno blokirali pristup osjetljivim značajkama računa kreditne kartice. Da biste vratili pristup svom računu, trebate nas KLIKNITE OVDJE i potvrdite svoj identitet Kliknite ovdje za nastavak i potvrđivanje podataka vašeg računa kako biste izbjegli potpuno zatvaranje Hvala vam.”

“Upozoravamo građane da ako dobiju takve poruke nipošto ne otvaraju poveznice u poruci, nego da izbrišu poruku jer se radi o pokušaju krađe njihovih osobnih podataka i pokušaju neovlaštenog pristupa internetskom bankarstvu”, priopćili su iz policije, te su priložili i kako izgleda poruka.