POLICIJA ULOVILA DVOJICU PREVARANATA: Uzeli ušteđevinu staricama od 80 i 82 godine!

Policija
Ilustracija | Foto: ZG express

Zagrebačka policija dovršila jeu kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 42 i 49 godina zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela “prijevara”.

“Naime, sumnja se da je 49-godišnjak s unaprijed stvorenom namjerom stjecanja nepripadne imovinske koristi, 27. veljače 2019. godine telefonom stupio u kontakt s 80-godišnjakinjom koja je, nakon što joj je putem telefona navedeno da je prema pravilima Europske unije potrebno zamijeniti sve kunske novčanice, na kućnoj adresi na području Susedgrada predala sav novac radi navodne zamjene”, stoji u priopćenju Policijske uprave zagrebačke.

Drugi slučaj pdigrao se na isti način: “Nadalje, isto se tako sumnja se da su 22. srpnja 2019. godine, prema unaprijed stvorenoj namjeri stjecanja nepripadne imovinske koristi, putem telefona 83-godišnjakinji rekli da će se u narednom periodu mijenjati novčanice te da će zbog velike gužve u bankama zaposlenik banke doći do njezine adrese u Zagrebu na području Susedgrada kako bi preuzeo novac radi zamjene. Budući da je 83-godinjakinja u to povjerovala novac je pripremila te se na ulici, prema prethodnom dogovoru, susrela s osumnjičenim 42-godišnjakom kojem mu ga je predala.”

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi 31.900 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici dostavili posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Komentari