Policija u roku od 20 minuta ulovila razbojnika koji je opljačkao zlatarnicu, imao je kod sebe vrećicu punu nakita

Foto: PU zagrebačka

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje četrnaest kaznenih djela razbojništava, od kojih su dva ostala u pokušaju.

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, Službe općeg kriminaliteta, u sklopu ciljanog postupanja sa svrhom uočavanja, sprječavanja i uhićenja počinitelja kaznenih djela razbojništava na području grada Zagreba odreagirali su brzo slijedom činjenice da je razbojnik svoj plijen imao kod sebe niti dvadesetak minuta od počinjenja do uhićenja”, ističe se u priopćenju Policijske uprave zagrebačke.

Naime, jučer, 3. veljače nekoliko minuta prije 10 sati, u zlatarnici u Ilici, muškarac je uz prijetnju pištoljem počinio razbojništvo nad 44-godišnjom zaposlenicom te s otuđenim nakitom pobjegao s mjesta događaja.

Tada su policijski službenici, u sklopu intenzivne potrage, na raskrižju Ulice Republike Austrije i Jagićeve ulice, njegov daljnji bijeg spriječili, uhitili ga i doveli u službene prostorije te proveli kriminalističko istraživanje. Sumnja da je upravo on mogući počinitelj potvrđena je pronalaskom sredstva izvršenja kao i zlatnog nakita koji će policijski službenici vratiti odgovornim osobama oštećenog trgovačkog društva.

Detaljnim kriminalističkim istraživanjem policijski su službenici potvrdili sumnju da je, uz navedeno, od 23. studenoga 2020. godine do 3. veljače 2021. godine počinio još 13 kaznenih djela razbojništava, od kojih dva u pokušaju.

Osumnjičeni je unazad tri mjeseca na području Centra, Črnomerca, Medveščaka, Trešnjevke, Trnja i Velike Gorice u pet navrata počinio razbojništvo u zlatarnicama, u sedam navrata u ljekarnama te u dva u trgovinama. Maskiran medicinskom maskom ulazio bi u objekte, raspitivao se o proizvodima i predmetima prodaje, a zatim bi, u pogodnom trenutku, uz verbalnu prijetnju ili uz prijetnju pištoljem od zaposlenih osoba otuđivao nakit i novac.

Materijalna šteta nastala počinjenjem navedenih kaznenih djela iznosi oko 1.250.000 kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici Sektora kriminalističke policije osumnjičenog su predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.