Policija pronašla dvojicu koji su zapalili automobile na Maksimiru i utvrdila njihove motive

Zapaljeni automobili
Foto: PU zagrebačka

Zagrebačka policija pronašla je i kriminalistički obradila dvojicu muškaraca, starih 23 i 26 godina, koji se sumnjiče za podmetanje požara po osobne automobile.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom i 23-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom” na štetu 60-godišnjaka i 62-godišnjakinje, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Sumnja se da su njih dvojica, motivirani nastalim nezadovoljstvom u poslovanju između dva trgovačka društva iz Zagreba od kojih je u jednom od njih zaposlen 26-godišnjak dok je drugo poduzeće u vlasništvo obitelji oštećenih osoba, 30. rujna oko 2.30 sati na području Maksimira došli do kuće 60-godišnjaka gdje su motornim benzinom polili i otvorenim plamenom zapalili dva osobna automobila.

Automobili marke Smart For Four i Mazda CX-3 u vlasništvu 60-godišnjaka i 62-godišnjakinje u potpunosti su izgorjeli, dok se požar proširio i na osobni automobil Citroen C4 31-godišnjaka koji se nalazio ispred kuće.

Materijalna šteta nastala ovim kaznenim djelom je zasad neutvrđena, cijeni se većom od 200.000 kuna.

Zapaljen automobil
Foto: PU zagrebačka
Zapaljen automobil
Foto: PU zagrebačka
Komentari