POLICIJA POTVRDILA: Muškarac čije tijelo je pronađeno u napuštenoj ruševnoj kućici izboden je nožem!

Ilustracija | Foto: ZG express

Zagrebačka policija istražila je slučaj pronalaska tijela u napuštenoj ruševnoj kućici na Trgu Francuske Republike te utvrdila da je preminuli 38-godišnjak ubijen.

“Policijska sumnja opravdana je i ovaj put, jer nakon početne informacije o pronađenom tijelu i obavljenom očevidu na mjestu događaja, policijski službenici operativnim radom na terenu temeljem prikupljenih informacija posumnjali su da bi se moglo raditi o smrti koja je nastupila kao posljedica kaznenog djela. Tijekom kriminalističkog istraživanja ubrzo su došli do saznanja o mogućem počinitelju, mjestu gdje bi se mogao nalaziti nakon čega su odmah pribavili nalog za pretragu doma. Sumnja je potvrđena i osumnjičeni muškarac je uhićen i priveden u prostorije policije”, stoji u priopćenju PU zagrebačke.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “ubojstvo2 opisano u članku 110. Kaznenog zakona na štetu 38-godišnjeg muškarca.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je zasad točno neutvrđenog dana, krajem siječnja 2024. godine, na adresi u Zagrebu u Ulici Vatroslava Jagića, u stanu na prvom katu, gdje osumnjičeni 65-godišnjak neprijavljeno stanuje, došao je 38-godišnji muškarac, nakon čega je među njima došlo do svađe zbog ranije narušenih međusobnih odnosa.

Tada je osumnjičeni uzeo nož, a sve s namjerom da ga ubije zadao mu je više ubodnih rana po tijelu. Nakon sukoba, oštećeni je napustio mjesto događaja odnosno otišao je iz stana.

Upravo zbog tih ozljeda zbog kojih je kasnije došlo do upalnog procesa, 38-godišnjak je preminuo kada je i pronađen na neprijavljenoj adresi gdje je boravio.

Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 65-godišnjak je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno Županijskom sudu u Zagrebu.