POLICIJA OBJAVILA DETALJE: Na nadvožnjaku državne ceste D1 vozač prešao na suprotnu stranu i poginuo

Foto: MUP

Na nadvožnjaku državne ceste D1, na području Zaprešića, jučer je poginuo 56-godišnjak, objavila je Policijska uprava zagrebačka.

“Jučer, 16. prosinca oko 16.35 sati na području Zaprešića, na nadvožnjaku državne ceste D1, na šestom kilometru, 56-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka marke „Renault“ te je, iz za sad nepoznatog razloga, moguće zbog zdravstvenog razloga, a što će se još naknadno utvrditi, prešao na suprotnu kolničku traku. U opisanom, 56-godišnji vozač naletio je na osobni automobil riječkih registarskih oznaka marke ‘Saab’ kojim je upravljao 54-godišnjak, dok se u svojstvu suvozačice nalazila 50-godišnjakinja. Na navedeni prometni događaj, zbog slabije vidljivosti, naletio je i 34-godišnjak koji je u tom trenutku upravljao osobnim automobilom sisačkih registarskih oznaka”, stoji u priopćenju PU zagrebačke.

U prometnom događaju smrtno je stradao 56-godišnjak, dok je liječnička pomoć 54-godišnjaku i 50-godišnjakinji pružena u Općoj bolnici Zabok, gdje je utvrđeno da je 54-godišnjak teško ozlijeđen, dok je suvozačica zadobila lakše ozljede.

Zbog provođenja očevida bio je obustavljen promet od 17.20 do 23.10 sati te se odvijao obilaznim pravcima.