POLICIJA OBJAVILA DETALJE: Auto naletio na električni romobil, muškarac (46) poginuo na mjestu

Policija - rotaciona svjetla - noć
Ilustracija | Foto: ZG express

Sinoć je u Zagrebu, vozeći električni romobil, smrtno stradao 46-godišnji muškarac na kojeg je naletio osobni automobil. Policija je danas objavila detalje te nesreće.

Jučer, 9. listopada oko 21.30 sati, 28-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Opel Astra, zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Servisne ceste u smjeru zapada. Dolaskom do razine kućnog broja 10A Branimirove ulice nije se zaustavio kod prometnog znaka “raskrižje s cestom s prednošću prolaska”, već je nastavio kretanje namjeravajući se uključiti na kolnik Branimirove ulice, kojom prilikom je prednjim dijelom automobila udario u prednji dio električnog romobila kojim je upravljao 46-godišnjak, a kretao se Servisnom cestom u smjeru istoka zadržavajući smjer kretanja ravno, priopćila je PU zagrebačka.

U prometnoj nesreći na mjestu događaja, 46-godišnjak je preminuo, a tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Očevidom prometne nesreće rukovodila je zamjenica Općinskog državnog odvjetništva uz stručnu pomoć policijskih službenika I. postaje prometne policije Zagreb.

Zbog očevida prometne nesreće promet vozila i pješaka kolnikom Servisne ceste koja spaja kolnik Ulica štefanovečki zavoj i Mandlovu bio je obustavljen od 21.35 do 1 sat.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu” protiv 28-godinjeg vozača biti će podnijeta kaznena prijava nadležnom držanom odvjetništvu.