Policija noćas zaustavila 39 pijanih vozača, ‘rekorder’ je u 4.20 ujutro vozio s 2,28 promila

Policija - alkotest
Ilustracija | Foto: MUP

Zagrebačka policija zabilježila je 162 prometna prekršaja u drugom danu provođenja preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača.

Pojačani nadzor usmjeren je prvenstveno na počinjenje tzv. četiri glavnih ubojica u prometu – prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji.

Od ukupno 162 prometna prekršaja, 39 prekršaja počinili su vozači pod utjecajem alkohola, 50 prekršaja je počinjeno zbog nepropisne brzine, 12 prekršaja počinjena zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa te 5 prekršaja zbog nepropisne uporabe mobitela, priopćila je PU zagrebačka.

Najveća koncentracije alkohola zabilježene u nadzoru prometa zabilježena je kod vozača kojeg je policija zaustavila u Brckovljanima, u Ulici kralja Zvonimira.

Naime, u 4.20 sati policajci su zaustavili 31-godišnjeg vozača kojemu je izmjerena koncentracija od 2,29 g/kg alkohola u organizmu.

Drugi na toj neslavnoj ljestvici je 55-godišnji vozača zaustavljen u Zagrebačkoj ulici, u Velikoj Mlaki, u 20.25 sati kojemu je izmjerena koncentracija od 2,22 g/kg alkohola u organizmu.

Komentari