Zagrebačka policija od četvrtka provodi novu akciju, evo što je cilj akcije i koga će policija sve kontrolirati

Policija
Foto: MUP

Policijska uprava zagrebačka najavila je da će od četvrtka do provoditi novu preventivno–represivnu akciju te sudionike u cestovnom prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

“Od četvrtka, 18. svibnja do subote, 20. svibnja 2023. godine na području Policijske uprave zagrebačke provest će se preventivno-represivna akcija ‘nadzora vozača motocikala, mopeda, bicikala i osobnih prijevoznih sredstava'”, priopćila je PU zagrebačka.

Cilj akcije je povećanje razine sigurnosti u prometu te je usmjerena na sprječavanja najtežih prometnih prekršaja povezanih s vozačima motocikala, mopeda, bicikala i osobnih prijevoznih sredstava. Posebna pozornost obratit će se na prekršaje nepropisne brzine motocikala, nekorištenja zaštitne kacige vozača i putnika na motociklima i mopedima, isteka važenja prometne dozvole, neregistriranih vozila, upravljanja prije stjecanja prava na vožnju, upravljanja bez odgovarajuće kategorije, neisticanja ili nepropisnog isticanja registarskih pločica, tehničku neispravnost vozila i ostalih prekršaja u prometu. U provedbi akcije koristit će se i uređaji za mjerenje razine buke.

Posebna pozornost posvetit će se i povratnicima-recidivistima u cestovnom prometu.

“Kako bi bilo što manje tragičnih događaja i kako bi se razina sigurnosti u cestovnom prometu podigla na još višu razinu, ovim putem pozivamo vozače i putnike u cestovnom prometu da se pridržavaju zakonskih odredbi”, poručuju iz PU zagrebačke.