POLICAJCI U VOZILU PRONAŠLI NOŽ I POTKAPU: Ispostavilo se da su im u ruke pali serijski pljačkaši!

Foto: PU zagrebačka

U Zagrebu je uhićen dvojac koji se sumnjiči za 19 pljački na području Črnomerca, Dubrave, Maksimira, Novog Zagreba, Trešnjevke, Trnja i Sesveta. Interventna policija ih zaustavila u prometu, a krim službenici dovršili posao.

Sumnja se da su na području Policijske uprave zagrebačke zajedno počinili 18 kaznenih djela razbojništva, a 22-godišnjak jedno kazneno djelo razbojništva sam, i to od prosinca 2019. godine do veljače 2020. godine u raznim trgovinama na području Črnomercu, Dubrave, Maksimira, Novog Zagreba, Trešnjevke, Trnja i Sesveta.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djela iznosi oko 130.000 kuna.

Kriminalističko istraživanje proveli su policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske i policijskim službenicima Interventne jedinice policije Policijske uprave zagrebačke.

Prije počinjenja kaznenih djela, sumnja se, osumnjičeni bi se maskirali potkapama, šilt kapama, šalovima preko lica, gumenim rukavicama, a nosili bi pretežito tamniju odjeću i obuću, a zaposlenicima u trgovina su prijetili noževima i teleskopskom palicom, a ponekad bi i uporabili fizičku snagu.

Potom bi otuđivali novac iz blagajne, cigarete iz skladišta, kao i novac ukoliko bi ga bilo u sefu. Tijekom počinjenja kaznenih djela, u više navrata, jedan od osumnjičenih bi ušao u trgovinu i počinio razbojništvo, dok bi drugi osumnjičeni ispred trgovine pazio da netko ne naiđe.

Policijski službenici Interventne jedinice policije su osumnjičene zbog sumnjivog ponašanja zaustavili u osobnom automobilu u prometu na području Grada Zagreba te ih uz uporabu tjelesne snage zbog pokušaja bijega priveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Pri tome su u automobilu pronašli nož i potkapu, a tarim su u pretrazi stana i vozila kojima su se osumnjičeni koristili pronađena su ostala sredstva maskiranja, kao i teleskopska palica i nož s kojima su prijetili prilikom počinjenja kaznenih djela.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Komentari