Policajac poginuo tijekom obuke na Savskom nasipu, trojica su ozlijeđena

Ilustracija | Foto: MUP

Jedan policajac je poginuo, a trojica su ozlijeđena tijekom obuke na Savskom nasipu u Zagrebu, u blizini Jankomirskog mosta.

“U srijedu, 4. listopada 2023. oko 12,44 sati tijekom provođenja obuke vožnje specijalnog vozila ‘Polaris’ na nasipu uz rijeku Savu, u blizini Jankomirskog mosta, došlo je do prevrtanja specijalnog vozila u kojem su se nalazila četiri policijska službenika”, priopćilo jeRavnateljstvo policije.

Policijski službenici su uslijed prevrtanja vozila ozlijeđeni te su na mjesto događaja upućena Hitna medicinska pomoć i vatrogasci.

Svi policijski službenici prevezeni su u bolnice radi pružanja liječničke pomoći. Nažalost, jedan od njih je preminuo tijekom pružanja hitne liječničke pomoći, dok se ostala trojica, prema trenutačnim informacijama, nalaze izvan životne opasnosti.

“Obitelji poginulog policijskog službenika izražavamo najiskreniju sućut te ćemo im pružiti svu potporu”, stoji u priopćenju Ravnateljstva policije.

Na mjestu događaja obavit će se očevid kojim će rukovoditi nadležno državno odvjetništvo (Općinsko kazneno državno odvjetništvo).