POGLEDAJTE: Novi promotivni film ‘Blizu grada, blizu srca / Around Zagreb’

POGLEDAJTE: Novi promotivni film 'Blizu grada, blizu srca / Around Zagreb'
Foto: Zagrebačka županija

U sklopu destinacijske kampanje Blizu grada, blizu srca / Around Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba i Turistička zajednica Zagrebačke županije kreirale su poseban promotivni film istoimenog naziva.

Film stavlja naglasak na zelenilo, boravak u prirodi, rekreaciju, kao i na bogatu kulturnu i gastronomsku ponudu glavnog grada i zagrebačkog zelenog prstena.

Producentica filma je Martina Miličević čiji je video Zagrebačka vinska priča/ Winetasting Path Home osvojio treće mjesto na svjetskom video natjecanju najtiražnijeg vinskog magazina Wine Spectator. Narator u filmu je Rob Reider, američki peterostruki dobitnik Emmy nagrade za svoje emisije i glazbene skladbe, a s njim je TZGZ već ostvarila sjajnu suradnju na filmu Zagreb Loves You.

Ističemo, ovo je prvi put da dvije turističke zajednice partnerski surađuju u promociji Zagreba i okolice kroz jedinstvenu destinacijsku kampanju. U ljetnom periodu održavanja kampanje ostvareni su zapaženi rezultati pa je, tako, najviše posjeta stranicama www.aroundzagreb.hr došlo iz Hrvatske (40%), ali i sa tržišta gdje je kampanja provođena – iz Slovenije (35%) te Austrije, Njemačke i BIH (25%).

Zanimljivo je istaknuti kako se bilježi i interes Amerikanaca, iako na tom tržištu nije rađena posebna promocija. To svakako pokazuje da je tematika prirode i boravka na otvorenom te aktivni turizam očito interesantna tržištu SAD-a te predstavlja svojevrsnu smjernicu za buduće aktivnosti.

Zajednička kampanja “Blizu grada, blizu srca” kreirana je s ciljem stvaranja cjelogodišnje platforme promocije bogate ponude glavnog grada i njegove okolice.

U tom smislu se planira obraćati emitivnim tržištima tijekom cijele godine, a sada predstavlja atraktivnu jesensku ponudu Zagreba i njegovog prstena koji su, po mnogima, upravo najljepši u ovo godišnje doba.

Komentari