Podravka i ‘Ruđer’ potpisali sporazum o suradnji

Foto: IRB

Institut Ruđer Bošković (IRB) i Podravka danas su potpisali sporazum o suradnji prema kojemu budući partneri potvrđuju svoju potrebu i spremnost za međusobnu znanstvenu i stručnu suradnju. Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Podravke g. Zvonimir Mršić i ravnatelj Instituta Ruđer Bošković dr. sc. Tome Antičić.

Podravka i IRB surađivati će u područjima hrane, prehrane, zdravlja, inovativnih tehnologija, kontrole kvalitete, pakiranja hrane te zaštite okoliša. Također je dogovoreno zajedničko sudjelovanje u razvojno-istraživačkim projektima, prijenosu najnovijih ideja i znanja, zajedničkih nastupa te stručne i savjetodavne pomoći.

Goste je pozdravila članica Uprave Podravke Jadranka Ivanković, a potpisivanju sporazuma u ime Podravke prisustvovali su direktor i lanca opskrbe Ivan Galović, direktorica Istraživanja i razvoja Jasmina Ranilović, koja je i predstavila prijedloge projekata za suradnju sektora Istraživanje i razvoj te njezina pomoćnica Lenkica Penava. U želji da učvrsti svoju suradnju s industrijskim sektorom, potpisivanju sporazuma odazvali su se dr. sc. Tome Antičić, ravnatelj IRB, dr. sc. Marin Roje, pomoćnik ravnatelja, dr. sc. Rozelindra Čož-Rakovac, predsjednica Savjeta za gospodarstvo IRB-a i dr. sc. Damir Kralj, predstojnik Zavoda za kemiju materijala i član gospodarskog savjeta.

“Odnosi između znanosti i gospodarstva važna su poluga u ostvarenju punog inovacijskog i gospodarskog potencijala Hrvatske. Podravka je doslovno izrasla iz inovacija, a vjerojatno najpoznatiji primjer inovacije u prehrambenoj industriji s ovih područja je Vegeta, koju je izumio Podravkin tim stručnjaka. Istraživanje i inovativnost u stvaranju visokokvalitetnih proizvoda koji osvajaju povjerenje potrošača odrednica je naše korporativne strategije na kojoj temeljimo naš dugoročni uspjeh kako na domaćem, tako i međunarodnom tržištu’’ – istaknuo je predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić.

“Želimo što više surađivati s tvrtkama poput Podravke, jer smatramo da zajednički možemo profitirati, ne samo kao pojedinci, već cjelokupno hrvatsko gospodarstvo. Institut na raspolaganju ima vrhunsku opremu i ljude koji itekako mogu biti relevantni za prehrambenu industriju, a upravo se Podravka nameće kao idealan partner za plodnu suradnju. Podravka ima, kao što dobro znate, izvrsni razvojni centar, fantastičnu liniju prehrambenih proizvoda i ogromno već etablirano tržište stoga vjerujem da će ova suradnja donijeti višestruku korist. ” – rekao je ravnatelj Instituta Ruđer Bošković dr. sc. Tome Antičić.

Predstavivši projektnu ideju stvaranja Centra za inovacije u hrani, dr. sc. Jasmina Ranilović istaknula je kako stvaranje Centra za inovacije u hrani u suradnji s Institutom Ruđer Bošković, daje dodanu vrijednost proizvoda i usluga s ciljem podizanja konkurentnosti i stvaranja dugoročnih pretpostavki za održivi rast i razvoj. (irb.hr)