Počinju radovi na obnovi kompleksa radionica zagrebačkog HNK

Foto: Mara Bratoš

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu današnjim je potpisivanjem ugovora s izvođačem radova, tvrtkom Kamgrad d.o.o započelo izvođenje građevinskih i završnih radova na obnovi i ojačanju nosive konstrukcije na zgradama kompleksa čuvaonica i radionica HNK u Zagrebu na adresi Božidara Adžije 7a u Zagrebu.

Kompleks zagrebačkog HNK u Adžijinoj ulici koji se sastoji od depoa, spremišta i radionica, oštećen je u potresu te su se poslovi odvijali u privremenim radionicama a danas potpisana obnova radionica i spremišta izvodit će se uz pomoć sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Prva faza projekta koja uključuje konstrukcijsku obnovu spremišta i radionica prema planu treba završiti do kraja lipnja ove godine. No i s privremenim radionicama koje su do sada imale smanjen kapacitet proizvodnje, kvaliteta rada nije bila upitna što posebice zahvaljujem kolegama zaposlenim u odjelu scenske proizvodnje. Nakon završetka ove faze projekta, odnosno konstrukcijske obnove postojećih zgrada, uslijedit će druga faza, koja uključuje izgradnju nove scene, rekla je intendantica zagrebačkog HNK Iva Hraste Sočo.