Počinje festival “Ja BiH… 5 dana Sarajeva u Zagrebu“! Evo što donosi ovogodišnje izdanje

Počinje festival "Ja BiH... 5 dana Sarajeva u Zagrebu“! Evo što donosi ovogodišnje izdanje
Tale Quale / Foto: Press

Festivala pod nazivom Ja Bih… 5 dana Sarajeva u Zagrebu 2018. održat će se od 2. do 6. listopada i predstaviti programe različitih sadržaja gdje će svatko uspjeti naći nešto za sebe.

Ovaj Festival je rezultat višegodišnjeg rada Udruge za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH iz Zagreba i težnje za uspostavljanjem intenzivnog kulturnog dijaloga između Zagreba i Sarajeva, ali i promicanjem kulturne baštine i stvaralaštva u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Počinje festival "Ja BiH... 5 dana Sarajeva u Zagrebu“! Evo što donosi ovogodišnje izdanje
Ismeta Dervoz / Foto: Press
Svečano otvorenje Festivala bit će 2. listopada u Muzeju Mimara gdje će biti održan “Sarajevski piknik prijateljstva”, a koji će uveličati cijenjeni gosti iz Sarajeva glazbenica Ismeta Dervoz, fotograf Milomir Kovačević Strašni i glumac Elmir Jukić. Istu večer, proslavu će obogatiti i koncert “Bosanski Lonac” u izvedbi Mirze Redžepagića i Kenana Mačkovića.

Nakon svečanog otvorenja i koncerta, drugi i treći dan Festivala rezervirani su za prikazivanje filmskih djela: 03. listopada u 20:00 sati bit će prikazan igrani film “Žaba” redatelja i gosta Elmira Jukića u kinu Kinoteka, 4. listopada, također u Kinoteci, na programu su dokumentarni film Sabrine Begović Čorić i Nejre Latić Hulusić “Undercovered – Ispod marame”, a potom “Nazif Gljiva” Arijane Saračević Helač.

U petak, 4. listopada u 20:00 sati imat ćete priliku pogledati dvije epizode TV serijala ” Hoću kući 2″ Ademira Kenovića koja je osvojila brojna srca gledatelja Al Jazeera Balkans TV. Večernji sati rezervirani su za svjetski zvuk s mostarskim potpisom, bend “Tale Quale” koji će održati svoj koncert i na scenu donijeti jedinstvenu glazbenu kombinaciju.

Posljednji dan Festivala, 6. listopada u 11:00 u Ininoj kući udruga spajaLICA bit će održana glazbena radionica “Muzički centar Pavarotti Mostar” Atille i Azre Aksoj ,učenika glazbeno-umjetničke škole iz Zagreba. U večernjim satima, ponovno u kinu Kinoteka bit će prikazan igrani film “Kuduz”, redatelja Ademira Kenovića. Za sami kraj, u Napretkovom kulturnom centru bit će predstavljen novi projekt “Kradeni ljudi”.