Počinje e-upis srednje škole

upisi-srednja-skolaŽeljko Jovanović, ministar znanosti, obrazovanja i sporta danas će pustiti u rad mrežnu stranicu www.upisi.hr, što će označiti službeni početak e-upisa u srednje škole.

U prvoj fazi rada Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole (NISpuSŠ), učenici će moći provjeriti svoj elektronički identitet, osobne podatke i ocjene.

Sukladno kalendaru objavljenom u brošuri “Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2013./2014.” danas, 15. travnja 2013. započele su prijave u sustav Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole.

Prijave u sustav različite su za pojedine kategorije kandidata te je važno pridržavati se uputa koje su opisane u navedenoj brošuri.

Važno je znati da će prijave u sustav do kraja travnja biti omogućene samo za učenike u redovnom sustavu obrazovanja u Republici Hrvatskoj . Kandidati izvan redovnoga obrazovnog sustava obrazovanja u RH počet će se prijavljivati u sustav krajem travnja, o čemu će pravovremeno biti obaviješteni putem ove mrežne stranice.

Izuzetno je važno da prije same prijave u sustav svi kandidati dobro prouče brošuru u kojoj su opisani svi postupci koji se tiču samih prijava i upisa u srednje škole , a dostupna je i na ovoj mrežnoj stranici.

Učenici koji završavaju osnovno obrazovanje u redovitome sustavu obrazovanja u RH automatski su registrirani i u sustav se prijavljuju svojim elektroničkim identitetom (korisničkom oznakom i lozinkom) iz sustava AAI@EduHr koji im dodjeljuje administrator imenika škole. Postupak prijava u sustav za ostale kandidate se razlikuje, a detaljno je opisan u brošuri.

Za početak, učenici će u sustavu moći provjeriti svoje osobne podatke i ocjene i to za sve koje su ostvarili u osnovnoj školi već samo one koje se vrednuju za upis – dakle, za početak, one od 5. do 7. razreda . Rezultati natjecanja iz znanja i sporta te kategorizacije sportaša još nisu vidljive u sustavu, a bit će pravovremeno unesene čim se prikupe svi potrebni podaci. Ako učenik primijeti neku netočnost u svezi s podacima u sustavu treba se javiti razredniku, koji će se pobrinuti da se ta netočnost ispravi.

Molimo sve kandidate da redovito prate mrežnu stranicu www.upisi.hr, a u slučaju bilo kakvih nedoumica ili pitanja obrate se na adresu e-pošte [email protected] ili broj telefona 01/6661-500.

Brošuru “Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2013./2014.” možete skinuti da ovom linku.