Počeo Europski tjedan sporta, već prvog dana priključili mu se i zagrebački policajci

Počeo Europski tjedan sporta, već prvog dana priključili mu se i zagrebački policajci
Foto: PU zagrebačka

Od danas pa do 30. rujna u organizaciji Središnjeg državnog ureda za šport i partnera, pod motom #BeActive, provode se aktivnosti u sklopu Europskog tjedna sporta. U Zagrebu su održane utrke na pet i 10 kilometara u kojima je sudjelovalo više od 500 građana.

Već prvog dana svoj doprinos toj akciji dala je Policijska uprava zagrebačka. Zagrebačka se policija pridružila se ovoj inicijativi kroz razne aktivnosti koje imaju za cilj promicanje pozitivnih životnih stilova, kulture nenasilja i tolerancije s naglaskom na sprečavanja huliganizma, posebice na sportskim natjecanjima, priopćeno je iz Policijske uprave.

Počeo Europski tjedan sporta, već prvog dana priključili mu se i zagrebački policajci
Foto: PU zagrebačka

Europski tjedan sporta je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe. Njime bi se trebalo potaknuti građane da budu aktivni, ne samo tijekom tog tjedna nego i cijele godine.

Na informativno-edukativnom punktu postavljenom na Europskom trgu policijski su službenici Službe prevencije i Policijske postaje s Centra, kroz razgovor i druženje s djecom i građanima promovirali svoj odabir životnog poziva, zašto i kako čuvaju građane i brane prava, te brinu o sigurnosti svih.

Profesija policajca, zahtjeva dobru i tjelesnu kao i mentalnu formu. Upravo zato, u sklopu današnjih aktivnosti policija je predstavila i naglasila važnost sustavnog bavljenja sportom zajedno s djecom iz policijskog Karate kluba Alfa, te sudjelovala u utrkama.

Kroz prikaz karate vještina, borbi i kata, djeca iz policijskog Karate kluba Alfa pokazala su da, iako mali, ozbiljno i marljivo pristupaju onome što vole. Upravo je to ono što povezuje i njih i policiju, odnosno dokazali su da kada nešto voliš i to sa srcem radiš, vjerujući da možeš postići nešto dobro, kvaliteta ne izostaje. Tako je i u sportu ali isto tako i u radu svakog policajca.

Uz mentorstvo policijskog službenika Interventne jedinice Policijske uprave zagrebačke Željka Fiškuša, koji je ujedno i glavni trener ovog Kluba, sve je bilo savršeno uvježbano što je dokazao i veliki pljesak okupljenih građana. Zar je moglo i biti drugačije kada ih trenira policija i kad se kroz druženje i zabavu postiže povezanost i povjerenje?!

Počeo Europski tjedan sporta, već prvog dana priključili mu se i zagrebački policajci
Foto: PU zagrebačka

A što je tolerancija i što znači prihvatiti različitosti kao nešto što obogaćuje svako društvo upravo su ti mali ljudi iz policijskog karate kluba “Alfa” u najboljem obliku pokazali svima okupljenima. Naime, s njima treniraju i dva dječaka s posebnim potrebama, rame uz rame sa svima ostalima. Njih dvojica, Stipe i Toma, pokazali su ono što su naučili u policijskom klubu.

Prezentirali su kate s kojima su postali državni prvaci u svojim kategorijama u Parakarateu ponosno noseći na kimonu grb “Alfi”. I naravno, bili su vidljivo sretni zbog pohvala i ponosa koje im pružaju prijatelji-djeca iz kluba i policajci-prijatelji koji ih treniraju.