Počelo snimanje druge sezone HRT-ove serije “Nestali”

Počelo snimanje druge sezone HRT-ove serije "Nestali"
Foto: HRT

Produkcijska kuća Clinica studio jučer je za potrebe Hrvatske radiotelevizije (HRT) na lokaciji sela Jokići počela snimanje druge sezone ratne dramske serije „Nestali“ u trajanju od četiri epizode.

Radnja druge sezone zbiva se 1995. godine, u vrijeme održavanja vojno redarstvene akcije Oluja, točnije priča se nastavlja ondje gdje je stala u prvoj sezoni – jutro, 4. kolovoza 1995. godine.

Šestorica junaka kreću prema oslobođenom teritoriju Hrvatske kako bi se susreli s vojnicima Hrvatske vojske koji sudjeluju u akciji Oluja. Na tom putu upadaju u razne situacije koje će njihov put ka slobodi pretvoriti u borbu za vlastiti život u utrci s vremenom.

I dalje su u fokusu likovi Prke, Sikire, Nervoze, Gradskog, Delona i Pape, koje glume Goran Navojec, Bojan Navojec, Filip Križan, Marko Cindrić, Alan Katić i Vedran Živolić, a njima se na kraju prve sezone pridružila i Snježana koju igra Sandra Lončarić.

Uz navedene glavne glumce u drugoj sezoni gledat ćemo Enesa Vejzovića, Mladena Čuturu, Nikšu Butijera, Tarika Filipovića, Milivoja Beadera, Roka Sikavicu, Igora Kovača, Kseniju Pajić, Anju Matković, Mariju Škaričić, Alena Liverića, Slavena Knezovića, Filipa Radoša, Elvisa Bošnjaka, Miju Jurišića, Stipu Radoša i mnoge druge.

Redatelj serije je Kristijan Milić, scenarist Joško Lokas, koscenarist Nikola Kuprešanin, direktor fotografije Mirko Pivčević.

„Danas nam je drugi dan snimanja i vrijeme se pokvarilo u odnosu na jučer. Imamo veliki set, oko 80 ljudi, a tu je i šest glavnih glumaca. Što se tiče radnje, nastavljamo gdje smo stali u prvoj sezoni, sve epizode obuhvatit će radnju jednog dana i jedne noći s 4. na 5. kolovoza 1995. godine.“, rekao je Joško Lokas.

Dodaje i kako će serija kroz nove četiri epizode donijeti i retrospektivu glavnih likova koja će obuhvatiti periode njihovih civilnih života i sudjelovanja u prvim vojnim akacijama. „Očekuje nas dosta napetosti i akcije, likovi su naime u utrci s vremenom“, rekao je Lokas.

Redatelj druge ekipe na snimanju je Goran Rukavina, scenograf Damir Gabelica, kostimografkinja Vedrana Rapić, slikarice maske Ana Bulajić Črček i Snježana Gorup, montažer Veljko Segarić, a producenti su Joško Lokas, Domagoj Jović i Vedran Kasap. Urednica za HRT je Zinka Kiseljak.

Snimanje će se odvijati na području Starigrada Paklenice, Rovanjske, Selina, Obrovca i kanjona Zrmanje. Planirani završetak snimanja je početkom lipnja 2021. godine, a serija će na male ekrane doći u jesenskoj shemi.

Prva sezona „Nestalih“ iznimno je dobro prihvaćena i od publike i od kritike, osvojila je Zlatni studio za najbolju tv seriju, a glumac Goran Navojec za ulogu vojnika Prke dobio je Večernjakovu ružu.