Počelo je Fuliranje, treće izdanje zanimljivog druženja kod Uspinjače

Danas točno u podne službeno je počelo Fuliranje kod Uspinjače. Još od jutarnjih sati Tomićeva ulica je bila mjesto okupljanja mnogih Zagrepčana, a pucanj Gričkog topa označio je trenutak kad svu svi oni postali sudionici trečeg izdanja ove zanimljive manifestacije.

fuliranje-2

Fuliranje je projekt nastao u želji za kreiranjem javnih, kulturno-zabavnih projekata koji će na kreativan i inovativan način podizati standarde konzumiranja javnog prostora i djelovati kao antipod njegovoj šundizaciji, objašnjavaju organizatori.

“Fuliranje biranim sadržajima, Zagrepčanima i njihovim gostima želi ponuditi nepretencioznu zabavu.Prve godine, 2012 to je bio Zagreb 30-ih, 2013. je obilježio Svijet 50-ih, sljedeće tko zna, ali svako Fuliranje će na zabavan način pokušati ispričati neki od povijesnih događaja, osoba, trenutaka, osjećaja… Najuspješniji i najzanimljiviji hrvatski kreativci sa područja gastronomije, kulture i trgovine, bitan su dio naše priče kojom se trudimo stvoriti nešto novo, nešto drugačije i nešto dobro”, ističu.

Uglavnom, naći će se tu za svakoga ponešto, od kulturnih događaja, preko ponude prigodnih zanatskih i umjetničkih proizvoda, pa do jela i pića primjerenih dobu godine – kobasica, rakije, kuhanog vina…