Počelo izdavanje ribolovnih dozvola za ribolovnu zonu jezera Jarun

Ribičija na Jarunu
Foto: Press

Svi oni koji imaju običaj opuštati se uz ribičiju na zagrebačkom jezeru Jarun mogu od ponedjeljka 28. siječnja kupiti svoje godišnje, dječje i dnevne ribolovne dozvole.

Moguće je kupiti godišnju ribolovnu dozvolu za odrasle po cijeni od 400 kuna koliko košta i godišnja dozvola za ribiče invalide domovinskog rata ali s time da njihova dozvola vrijedi na svim drugim ribolovnim vodama.

Djeca do 15 godina godišnju dozvolu plaćaju 200 kuna, a sve kategorije korisnika mogu kupiti i dnevnu ribolovnu dozvolu po cijeni od 60 kuna.

Godišnja dozvola izdaje se isključivo uz predočenje potvrde o položenom ribičkom ispitu. Uz kupnju godišnje dozvole, ribičima se uručuju i uvjeti obavljanja sportskog ribolova na ribolovnoj zoni jezera Jarun. Dnevna dozvola izdaje se bez predočenja potvrde i vrijedi 24 sata od kupnje dok je godišnja važeća za kalendarsku godinu od 1. siječnja do 31. prosinca.

Jezero Jarun je, između ostalog, ribolovno područje koje pripada ribolovnoj zoni rijeke Save. Riblji fond jezera čini oko 29 vrsta riba, što zavičajnih što stranih. Najviše je vrsta iz porodice šaranki (Cyprinidae). Neke od zavičajnih vrsta su: šaran, deverika, uklija, mrena, linjak, bodorka, štuka, som, manjić. Od stranih invazivnih vrsta, u jezeru Jarun udomaćile su se babuška, sunčanica i crni somić.

Ribolovne dozvole izdaju se u zgradi Biro regate smještene na Otoku Univerzijade u RSC Jarun svakim radnim danom od 09:00 do 12:00 sati. Više informacija na web stranici www.sportskiobjekti.hr te na broj telefona 01 6421 355.