Počelo 13. Ljeto na Strossu

strossU Zagrebu je započela 13. po redu manifestacija „Ljeto na Strossu“, koja će ove godine ponuditi više od 100 dana programa, a posjetitelje očekuje nova scenografija i puno glazbe te nove akcije poput, primjerice, ‘Piano Stross promenade’.

Na malenoj pozornici smještenoj kraj Uspinjače svakoga dana posjetitelji će moći uživati u nastupima kvalitetnih pijanista, a navečer u jazz, blues, rock i drugim klupskim bendovima. Koncerti svake večeri počinju u 21 sat. Naći će se tu i likovne radionice i kolonije, kazališne predstave, projekcije filmova te druge aktivnosti.

Već sada posjetitelji mogu pogledati i  svjetlosnu instalaciju Bane Milenković koja će biti postavljena do 10. lipnja, kada će se vratiti masivni lusteri koji tijekom manifestacije već tradicionalno vise u krošnjama kestena iznad Strossmayerovog šetališta. Lutke koje će ove sezone ‘oživjeti’ na stablima uzduž šetnice biti će morske sirene i mornari, a posjetitelje će dočekati i 10 metara dugačak i 3 metra visok ‘kruzer Kraljica Strossmartra’. Ovu atraktivnu instalaciju potpisuje dugogodišnja suradnica u projektu, Marta Crnobrnja.