Počele pripreme za “Advent u Zagrebu”, očekuju se brojni turisti

Prva adventska svijeća na fontani Manduševac zapalit će se 30. studenog, čime će početi i tradicionalna manifestacija “Advent u Zagrebu” koja traje do Božića.

advent-u-zagrebu
I ove godine na glavnim gradskim trgovima održavat će se zanimljivi programi, a očekuje se i velik broj turista koji su već potvrdili svoj dolazak, prenosi Večernji list.

“Ušli smo u žestoku kampanju, radimo nagradne igre, angažirali smo strane turoperatore i novinare kako bismo što bolje predstavili grad. Već sada imamo najavljen dolazak grupa iz Nizozemske, Austrije, Bosne i Hercegovine”, kazala je Amelija Tomašević, predsjednica Turističke zajednice Zagreba.

Na Jelačić-placu svakodnevno će se do Božića održavati glazbeni program, kao i u velikom šatoru. Uz božićne klasike, jazz i valcere, moći će se uživati u Božićnoj priči na Zrinjevcu od 30. studenog pa do Nove godine. Advent u ovom parku okupit će i probrane umjetnike koji će prodavati prigodne božićne suvenire.

U Tomićevoj će se ponovno odvijati program Foliranje, a na Kaptolu će od 21. prosinca biti postavljene i žive božićne jaslice.