Po deseti put “Dojdi osmaš, Zagreb te zove”

Tradicionalno, već desetu godinu zaredom, na središnjem zagrebačkom trgu, održana je manifestacija “Dojdi osmaš, Zagreb te zove”.

dojdi-osmas

U sklopu te manifestacije zagrebačke srednje škole – filmom, prezentacijom na štandu ili nastupima na pozornici, učenicima završnih razreda osnovnih škola i njihovim roditeljima predstavljaju posebnosti svojih obrazovnih programa i škola, kako bi im pomogli u donošenju odluke o nastavku školovanja.

Organizatori manifestacije, koja se održava pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, su Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport, Prirodoslovna škola Vladimira Preloga, Grafička škola u Zagrebu i Ugostiteljsko-turističko učilište.

Svoje programe predstavila je 70-ak srednjih škola Grada Zagreba, programom i nastupom na pozornici budućim srednjoškolcima predstavilo se više od 30 srednjih škola, a sve prisutne pozdravio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je osmašima poručio neka dobro poslušaju starije i roditelje, ali da njihova bude zadnja, te im poželio puno uspjeha u nastavku školovanja. (VS / ZGexpress.net)