Po 22. put održan Zagrebački maraton

Pobjednik današnjeg 22. Zagrebačkog maratona u muškoj konkurenciji je Stanley Kiprof Maiyo iz Kenije, a u ženskoj Ana Subotić iz Srbije, kao i prošle godine.

zagrebacki-maraton
Više tisuća trkača natjecalo se po ulicama u središtu grada u konkurenciji maratona, polumaratona i utrke građana na pet tisuća metara. Start svih utrka pucnjem iz pištolja označila je naša proslavljena atletičarka Sandra Perković.
Ambicija je organizatora iz gradskog atletskog saveza da Zagrebački maraton, kao najveća cestovna utrka u Hrvatskoj, postane vodeći maraton regije. Čini se da im to postupno i uspijeva, sudeći po gotovo deset tisuća trkača koliko ih je ukupno sudjelovalo u trkama.
Gotovo 7 tisuća građana trčalo je stazu od 5 kilometara, više od tisuću i pol polumaraton, a njih oko 500 cijeli maraton od 42 kilometara 195 metara. Na zagrebačkom maratonu, uz mnoštvo trkača iz cijele Hrvatske, sudjelovali su i natjecatelji iz mnogih drugih zemalja.
Ove su godine na zagrebačkom maratonu povećani iznosi nagrada za pobjednike. Taj maraton stoga postaje sve primamljiviji za profesionalne trkače, ali i za obične građane koje sve više privlači zabava i korist za zdravlje što ih donosi trčanje.
Izvor: Radio Sljeme