Plesna skupina Keiko briljirala na natjecanju u street plesovima

Velikom pobjedom na 21. državnom plesnom prvenstvu u Street kategorijama krajem protekloga tjedna na Gripama u Splitu svoje je mjesto kao državni prvak Hrvatske u kategoriji „Hip hop formacije seniori“ za 2013. godinu potvrdio plesni studio Keiko s pobjedničkom koreografijom BMS.

Ples-2

Koreografi Biljana Banjac , Martina Boroša i Siniša Vidović nisu krili oduševljenje, a ovom pobjedom nastavili su niz uspjeha koji ih smještaju u sam vrh hrvatske street plesne scene.

Još od prvog pojavljivanja na kvalifikacijskom kupu u street plesovima u Velikoj Gorici, skupina Keiko postala je nezaobilazni dio brojnih produkcija, a u posljednjih devet mjeseci na natjecanjima su osvojili dva prva i jedno treće mjesto. Uz ovo na Gripama, prvo mjesto osvojili su i na Hrvatskom Show dance savezu u kategoriji „Velika hip hop formacija seniori“.

Podsjetimo, dvorana Košarkaškog kluba „Split“ na Gripama proteklog je vikenda bila poprište 21. državnog prvenstva u plesu u Street kategorijama (hip hop, disco dance, break dance, electro boogie) u sklopu kojega su plesno umijeće odmjerili pojedinci, parovi, male grupe i velike formacije. Dvodnevno je natjecanje obuhvatilo kategorije djece od 7 do 11 godina, juniore od 11 do 14 godina, te seniore od 14 do 20 i više godine, a košarkašku je dvoranu okupiralo oko 530 natjecatelja iz 12 plesnih klubova iz cijele Hrvatske.

Inače, u hip hop formaciji juniora prvo mjesto osvojili su domaćini iz splitskog DNF-a, drugoplasirani su bili članovi zagrebačkog kluba Atomic 2, dok je treći bio splitski Style Force. U kategoriji hip hop seniora drugi su bili Atomic 1, a treći D vision. Prvo mjesto u kategoriji break dance timova podijelili su plesači DNF-a i Megablasta kojima su se na koncu njihova plesnog dvoboja pridružili organizatori i suci.