Plenković i Bandić paljenjem svijeće označili početak manifestacije ADVENT U ZAGREBU

Advent u Zagrebu - Andrej Plenković i Milan Bandić
Foto: Vlada RH

Večeras je svečanim paljenjem prve adventske svijeće na Trgu bana Jelačića započela sada već tradicionalna manifestacija Advent u Zagrebu. Svijeću su zajedno upalili premijer Andrej Plenković i gradonačelnik Milan Bandić.

Prije toga Bandić je sudjelovao i u svečanom otvaranju manifestacije Advent zagrebačkih obrtnika u sklopu koje se građanima predstavljaju proizvodi zagrebačkih obrtnika. Manifestacija se održava u organizaciji Udruženja obrtnika, a uz potporu Grada Zagreba, a održava se na Trgu bana Josipa Jelačića traje od 28. studenoga do 6. siječnja

Osmi po redu Advent u Zagrebu, koji je započeo danas, a završit će 7. siječnja 2018. godine, jedna je od najvažnijih turističko-kulturnih manifestacija za zagrebački i hrvatski turizam. Bogatim programom koji se odvija na više lokacija u gradu želi se stvoriti što ljepši predblagdanski ugođaj.

Među novostima ovogodišnjeg Adventa je i mogućnost posjeta Vili Prekrižje, koja je, zahvaljujući predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović, otvorila svoja vrata kako bi posjetitelji ekskluzivno tijekom adventa mogli posjetiti Vilu u svoj ljepoti njezina tradicijskog, blagdanskog izdanja te uživati u prigodnim glazbenim programima.

Trg kralja Tomislava ponovno je pretvoren u jedinstveni Ledeni park s mnoštvom sadržaja za velike i male.

“Posebno me veseli što će dječji smijeh ispuniti najveće zagrebačko adventsko klizalište na otvorenom, a koje će postati mjestom gdje se događaju čarobne bajke na ledu”, rekao je gradonačelnik Bandić na otvorenju Ledenog parka.

Tema svečanosti otvorenja ove je godine bila Orient Express, vlak koji se na svome putu od Pariza do Istanbula zaustavljao u Zagrebu i koji je u zagrebačku svakodnevicu unosio dašak luksuza i dozu misterije, a bajku na ledu – Putovima Orient Expressa – izvele su mlade umjetničke klizačice iz zagrebačkih klubova Pahuljice i Medo te osvajačica srebrnog odličja na Europskom prvenstvu 1981. Sanda Dubravčić.

Advent u Zagrebu
Foto: Zagreb.hr

Uslijedila su još i službena otvorenja Fuliranja koje se od ove godine održava na Strossmayerovu trgu, Adventa na Zrinjevcu gdje su upaljene tisuće lampica čime je i službeno započeo najbolji Advent u Europi te Božićna bajka na Trgu bana Jelačića.

Sve to i još pregršt događaja i manifestacija, odlična atmosfera, blagdanski ugođaj, zvuci božićnih zvončića, mirisi medenjaka, kuhanog vina, punča te okusi tradicionalnih božićnih delicija očekuju nas sve do 7. siječnja 2018.