PLAN GRADSKE UPRAVE: Tramvaj će voziti Vukovarskom od Savske do Trešnjevačkog placa

ZET - tramvaj
Ilustracija | Foto: Zagreb.hr

Čini se da bi Zagreb napokon, nakon 20 godina čekanja, mogao dobiti prve metre nove tramvajske pruge. Večernji list piše, pozivajući se na izvore u Gradskoj upravi, da će se graditi pruga u Vukovarskoj, od Savske do Trešnjevačkog placa.

Planira se potpuna rekonstrukcija tog dijela Vukovarske u sklopu koje bi se sagradio dodatni kolni trak s južne strane, novi nogostup i biciklistička staza, a izmjestle bi se i instalacije komunalne infrastrukture.

No, u prvoj fazi tramvajska bi se pruga izgradila samo od Trešnjevačkog placa do Ulice Florijana Andrašeca, dakle, ne bi bila spojena sa prugom na križanju Savske i Vukovarske, piše Večernji list.

Zašto, pojasnili su u gradskom Uredu za promet: “Ovaj je projekt konkretno vezan uz projekt rekonstrukcije križanja Savske i Vukovarske, ali i produženja Šarengradske. Točnije, uz gradnju podvožnjaka istok-zapad na križanju Savske i Vukovarske te punog profila Šarengradske, kojim bi se povezao Jadranski most s Ulicom Florijana Andrašeca. Kad se ostvare ta dva preduvjeta, onda se mogu planirati i tračnice od Savske do Trešnjevačkog trga.”

Nažalost, nisu mogli reći koji je vremenski okvir za za sve to.