PJESME UZ KOJE ČOVJEK MOŽE ZAPJEVATI: Mile Kekin predstavlja dugoočekivani album “Nježno đonom”

Foto: Valerio Baranović

Dugoočekivani i najavljivani novi album Mile Kekina “Nježno đonom” zamišljen je kao skup pjesama uz koje čovjek može zapjevati, zaplesati, nasmijati se, ali i zamisliti nad samim sobom.

Novi album Mile je najavio pjesmom “Mala” za koju je izdana i istoimena slikovnica koju je velemajstorski naslikao Tomislav Torjanac, a nakon nje, uslijedio je “Ratnik svjetla”.

Nastao u periodu od 2020. do 2023. godine koje su cijeli svijet obilježile pandemijom, skoro dvogodišnjom sviračkom pauzom te potresima, privatnim, poslovnim i doslovnim, Mile album opisuje kao poletnijiji, optimističniji i vrckaviji od vremena u kojem je nastao.

Baš u inat svemu tome, sve pjesme pršte životnom energijom i humorom.

“Za taj bezobrazno veseli zvuk najviše je zaslužan Mark Mrakovčić, moj prijatelj, producent i također stalni član mog benda. Od naše prve zajedničke pjesme ‘Zubić vila’ pa do zadnje, on je vjerovao u svaku stvar na albumu pa čak i kad bismo zaglavili mjesecima, kao s Malom. Kad bih ja već odustao nakon stote verzije, on bi samo rekao ‘ok, idemo još jednu verziju probati’. Tako smo nakon bezbroj (većinom sitnih) sati snimili moj jedanaesti album u karijeri. Sve to naravno ne bi tako zvučalo bez prijatelja, koji su poslije tim pjesmama dali bendovsku patinu, a to su moji stari drugari Danko Krznarić na električnoj gitari i klavijaturama, Andrija Lazo na harmonici i akustičnog, te živahna gospode iz ritam sekcije koju čine, Mario Petrinjak za bubnjevima i Viktor Slamnig za bas gitarom. Želim da vas ovih 12 pjesama dobro zabavi i da se vidimo čim prije kod neke bine jer me naravno užasno zanima, da se malko samocitiram, Što će reći ljudi?”, rekao je Mile Kekin

Paralelno s albumom izlazi i najnježniji dio đona, pjesma „Guvernal“ za koju je u pripremi i video spot, a do tada uživajte u lyric videu:

„Tko još uopće zna šta je to Guvernal? Mlađi teško da su ikad čuli za tu riječ jer osim što je pomalo staromodni izraz za volan bicikla, Guvernal je i nježniji dio mog albuma Nježno đonom i meni osobno jedna najdražih ljubavnih pjesama koju sam ikad napisao”, kaže Mile i nastavlja:

“Odsvirao sam ju svom producentu Marku negdje pred kraj snimanje u sitne sate, na akustičnoj gitari. On je samo sjeo za klavir, počeo prebirati po tipkama i odmah je zvučala kao da je uvijek bila tu, bez puno napora nas uvukla u sebe, u mantru dok nismo shvatili da već sviće. Bilo je to, kaže moj snimač, 18th of January last year i puno, puno godina nakon što je moj drug Domić ispalio tu rečenicu za šankom Praćke nakon naše treće pive.”

“Kužiš stari, vozim ti ja tak malu na guvernalu i vozimo se vozimo i sve bilo ok dok nismo stali. Ta ideja kako je sve dobro dok se kreće mi se istog trenutka učinila savršenom metaforom svih ljubavnih odnosa. Vrtila mi se u glavi kao te pedale bicikla, stalno u krug i nikamo dalje, sve dok mi nije palo na pamet da pobliže predstavim i nju i tog njenog ‘lovca na noćne linije’”, za kraj je rekao Mile

Popis pjesama na albumu “Nježno đonom”:
1. Što će reći ljudi
2. Pater familias
3. Zubić vila
4. Nikad sit
5. Bez problema
6. Gdje sam bio do sad
7. Ratnik svjetla
8. Orangutan
9. Adria (Zimmer frei zwei)
10. Kupih ga njoj za rođendan
11. Mala
12. Guvernal

Cijeli album od danas je dostupan na svim digitalnim servisima-