PETRICA KEREMPUH U TREŠNJI: Premijera maštovite i kreativne glazbeno-scenske avanture

Petrica Kerempuh
Foto: Facebook/Medley Teatar

U četvrtak, 2. studenoga u kazalištu Trešnja odigrat će se premijera predstave za djecu “Petrica Kerempuh”. Riječ je o maštovitom i kreativnom monomjuzikl za koji mnogi tvrde da će postaviti neke nove standarde u dječjim predstavama.

Unaslovnoj ulozi je iskusni Igor Baksa, režiju potpisuje Lovro Krsnik, a tekst je, prema motivima hrvatskih pučkih pripovijetki i romana Slavka Mihalića, napisao Igor Weidlich, koji zajedno s Igorom Baksom potpisuje i dramatizaciju.

Za originalnu glazbu zaslužni su Trpimir Jerković i Igor Baksa, dok je za likovni dojam predstave zaslužna Katarina Radošević Galić.

Predstava je nastala u koprodukciji Kazališne družine Pinklec i Medley Teatra, uz potporu Grada Zagreba i Centra za kulturu Čakovec.

Petrica Kerempuh kroz svoju glazbeno-scensku avanturu priča priču o sebi i svojim stalnim borbama protiv ljudske zloće i nepravde. Predmete iz svog kofera, pa čak i dijelove svog tijela pretvara u lutke tog urnebesnog cabareta.

Ne samo da svira tamburu, već i pjeva na različitim narječjima Lijepe Naše, oživljavajući dogodovštine sa svojih putovanja. A uza sve to još stigne biti zaljubljen.

Interaktivna predstava donosi veliku dinamiku, obilje smijeha te brojne poučne elemente, a u svom trajanju od 45 minuta malo koga može ostaviti ravnodušnim.