PAO SERIJSKI PROVALNIK: Zagrebačka policija uhitila 33-godišnjaka koji se sumnjiči za 32 kaznena djela

Ilustracija | Foto: Freepik

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje ukupno 32 kaznena djela “teška krađa” provaljivanjem, “teška krađa” zbog visine štete, “teška krađa” na osobito opasan ili osobito drzak način i “krađa”, a od kojih djela su dva ostala u pokušaju.

Sumnja se da je 33-godišnjak od 26. siječnja do 7. travnja 2023. godine na području Maksimira i Peščenice, Trnja, Novog Zagreba i Sesveta, sam ili u nekim slučajevima s još jednim zasad nepoznatim počiniteljem, na štetu pravnih i fizičkih osoba počinio ukupno 32 kaznena djela, objavila je PU zagrebačka.

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici su potvrdili sumnju da je osumnjičeni muškarac kaznena djela počinio na način da je dolazio do prostora trgovačkih društva u koja bi potom provaljivao i otuđivao razne vrste alata, usisavač, visokotlačni perač, baterije, kabel, alkoholna pića, cigarete, sigurnosni pojas dok je isto tako, sumnja se, provaljivao i u različite samoposlužne aparate za kavu, napitke, parkirališne aparate ili aparate samposlužnih autopraonica iz kojih je otuđivao novac.

Također se sumnja da je na štetu jednog trgovačkog društva otuđio pet suncobrana dok je na štetu ustanove koja pruža poštanske usluge otuđio dva skutera i kacige. Na mjesta počinjenja kaznenih djela u nekim slučajevima je dolazio i skuterima, a u jednom od slučaja je stroj, koji je otuđio, privezao za skuter kojim je došao te se potom odvezao. Osumnjičena osoba je u nekoliko navrata na štetu fizičkih osoba otuđivala i skutere koji su se nalazili na otvorenim prostorima ili u garažama.

Isto se tako sumnja da je, vozeći se skuterima po gradskim ulicama, dolazio do oštećenih osoba i najčešće im istrgnuo torbice te se dao u bijeg.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 28.023 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog 33-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku dok su kaznenu prijavu dostavili Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.