PAO SERIJSKI PROVALNIK: Specijalirao se za provale u mljekomate, ulovili ga u Zaprešiću

Policija
Foto: ZG express

Zagrebačka policija uhitila je 37-godišnjeg muškarca zatečenog u pokušaju provale u mljekomat u Zaprešiću, na Trgu žrtava fašizma.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje deset kaznenih djela “teška krađa” provaljivanjem od toga je jedna u pokušaju, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Sumnja se da je tijekom listopada provaljivao u mljekomate na području Susedgrada, Velike Gorice i Trešnjevke. U četiri navrata (31., 26., 23. i 19. listopada) u Ulici Janka Grahora provalio je u mljekomat na način da je uporabom podesnog predmeta obijao vrata hladnjaka mljekomata ili lomio lokote te iz unutrašnjosti otuđivao novac.

Također je u dva navrata došao do mljekomata u Ulici Dobriše Cesarića, gdje je 14. listopada uspio provaliti i otuđiti novac, a 29. listopada je pokušao provaliti.

Također, 26. listopada je u Ulici Gajnice provalio u mljekomat i lomljenjem lokota otuđio novac, a u Velikoj Gorici je 28. i 30. listopada u Ulici kralja Stjepana Tomaševića gdje je iz mljekomata otuđio metalnu kasu s novcem. A u noći s 29. na 30. listopada u Zagrebu, u Pakoštanskoj ulici prerezao lokot na mljekomatu i otuđio posudu s novcem.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi 10.500 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog je podneseno posebno izvješće nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.