PAO SERIJSKI PLJAČKAŠ: Uhićen nakon pljačke pekarnice u Ilici, u 18 akcija opljačkao ukupno 56.400 kuna

Policija
Foto: PUZ

Nakon razbojništva 27. prosinca u pekarnici u Ilici, policijski službenici su obilazeći užu i širu zonu uočili muškarca za kojeg su posumnjali da bi se mogao dovesti u svezi s tim djelom.

Budući da je kod njega pronađen plinski pištolj, maska i novac, sumnja se pokazala ispravnom s obzirom pa je taj 30-godišnjak doveden je u policijsku postaju.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanjaosumnjčen je za 15 kaznenih djela “razbojništva”, od kojih su dva u pokušaju, i tri kaznena djela “teška krađa”.

Osumnjičen je da je 10., 25. i 29. listopada 2019. godine u Aleji Pomorca, Ozaljskoj i Ulici grada Vukovara počinio razbojništva u pekarnicama i to dvije uz prijetnju plinskim pištoljem, a jednu uz verbalnu prijetnju, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Nadalje, sumnjiči se da je u studenom 2019. godine, i to 8., 11., 22., 26. i 29., počinio razbojništva u Ozaljskoj, na dvije lokacije u Savskoj cesti, Ulici Ivana Kukuljevića i Aleji pomoraca, od čega tri uz prijetnju plinskim pištoljem, a dva uz verbalnu prijetnju.

Na teret mu se stavljaju i razbojništva uz prijetnju plinskim pištoljem počinjena 4. prosinca u Aleji Pomorca i na Laništu te 27. prosinca u Ilici te razbojništva uz verbalne prijetnje počinjena 16. i 19. prosinca u Froudeovoj i Ilici.

Također se sumnjiči da je 18. studenog kao i 18. i 20. prosinca u pekarnicama u Ulici Tina Ujevića, na Horvaćanskoj cesti i u Ozaljskoj počinio krađe, a u dva navrata je 23. prosinca iako je prijetio plinskim pištoljem u Zvonimirovoj i Ilici odustao od razbojništva.

Tijekom navedenih kaznenih djela otuđivao je novac, a materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 56.400 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće podneseno je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.