PAO JE REKORD: 34-godišnjem vozaču izrečena novčana kazna od 72.000 kuna! Evo koje je prekršaje počinio

Policija najavila novu veliku akciju
Foto: MUP

Najveća kazna dosad za prometne prekršaje izrečena je 34-godišnjaku iz Daruvara koji je vozio neregistriran i neosiguran automobil bez položenog vozačkog ispita!

Nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Bjelovaru, stalne službe Grubišno Polje od 12. veljače 2020. godine osuđen je na novčanu kaznu od 73.000 kuna! Izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Naime ovaj 34-godišnjak je 26. siječnja 2020. godine u 20.55 sati u Daruvaru, prilikom kontrole prometa, zatečen da upravlja vlastitim neregistriranim osobnim automobilom marke “Citroen” prije stjecanja prava na upravljanje kao i bez sklopljenog ugovora o osiguranju dok je prijevozno sredstvo u prometu, priopćila je Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska.

Sud mu je zbog upravljanja neregistriranim osobnim automobilom izrekao novčanu kaznu u iznosu od 2 000 kuna, zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje novčanu kaznu u iznosu od 20.000 kuna i zbog upravljanja vozilom bez sklopljenog ugovora o osiguranju novčanu kaznu u iznosu od 50 000 kuna. Okrivljenom je tako izrečena ukupna novčana kazna u iznosu od 72.000 kuna, s time da mu se u izrečenu kaznu uračunava vrijeme uhićenja i zadržavanja kao 4 500 kuna, tako da 34-godišnjak ima za platiti preostali dio novčane kazne u iznosu od 67 500 kuna.

Također mu je uz pozamašan iznos novčane kazne izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorijom u trajanju od tri mjeseca.

Ovaj 34-godišnjak je do sada već pet puta pravomoćno osuđen za počinjene prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o obveznim osiguranjima u prometu i drugih prometnih prekršaja.