PALI PREVARANTI: Naivnim ljudima prodali tuđe kuće u Zagrebu i na Viru, pri uhićenju ozlijeđen policajac

Policija
Ilustracije | Foto: PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom, 24-godišnjakom i 42-godišnjakinjom radi sumnje u počinjenje kaznenog djela “prijevara” zajedno s još dvije muške i jednom ženskom osobom na štetu pet osoba.

Tijekom svibnja ove godine, osumnjičeni su prema unaprijed stvorenoj planu, a s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, lažnim prikazivanjem činjenica doveli oštećene u zabludu, te su im za iznos od 110.000 eura prodali zemljište sa nekretninom u vlasništvu 49-godišnjaka, na području otoka Vira bez znanja stvarnog vlasnika u čije ime su se predstavili, priopćila je PU zagrebačka.

Također su tijekom mjeseca svibnja lažnim prikazivanjem činjenica u ime stvarnog vlasnika, oštećenima prodali još jednu nekretninu na području Grada Zagreba u vlasništvu 71-godišnjakinje za iznos od 250.000 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su dovedeni pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu dostavljeno je posebno izvješće.

Prilikom uhićenja 24-godišnjaka na području Grada Zaprešića, njegov brat 22-godišnjak s kojim je bio u društvu, počinio je kazneno djelo prisila prema službenoj osobi na način da se zaključao u osobni automobil marke BMW kojim se koristi te upalio motor, stavio ga u pogon te u naglom startanju vozilom prema naprijed udario policijskog službenika koji mu se prethodno legitimirao službenom policijskom značkom i iskaznicom pri tom vičući “Policija!”.

Nakon toga osumnjičeni je vozilom pobjegao, ali ga je policija pronašla na području Zaprešića i uhitila.

Provedenom pretragom osobnog automobila kojim se koristio, pronađen je pištolj “crvena zastava” koji je osumnjičeni ilegalno posjedovao te protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je doveden pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena je kaznena prijava.

Liječnička pomoć pružena je policijskom službeniku i utvrđeno je da je lakše ozlijeđen.

Komentari