PALA PRVA KLAPA: Počelo snimanje serije “Područje bez signala“, režiser je Dalibor Matanić

PALA PRVA KLAPA: Počelo snimanje serije "Područje bez signala“, režiser je Dalibor Matanić
Foto: Igor Medić / HRT

Snimanje nove HRT-ove dramske serije “Područje bez signala“, čiji je scenarij nastao prema nagrađivanom istoimenom romanu Roberta Perišića, počelo je danas u Dugoj Resi, koja za potrebe snimanja glumi fiktivni gradić Nuštin.

Ovu šestodijelnu seriju za Hrvatsku radioteleviziju (HRT) snima produkcijska kuća “Kinorama“, režiju potpisuje Dalibor Matanić, dok je kreatorica i producentica serije Ankica Jurić Tilić.

PALA PRVA KLAPA: Počelo snimanje serije "Područje bez signala“, režiser je Dalibor Matanić
Krešimir MIkić na setu | Foto: Igor Medić / HRT

Priča serije prati dvojicu Zagrepčanina, poduzetnika Olega (Rene Bitorajac) i njegovog nešto manje poduzetnog bratića, nezaposlenog inženjera Nikolu (Krešimir Mikić), koje u zabačeni provincijski gradić dovede narudžba pomalo sumnjivog, ali dobro potkoženog bliskoistočnog naručitelja.

Da bi mu isporučili turbinu kakva se više ne proizvodi, Oleg i Nikola obnavljaju proizvodnju davno zatvorene tvornice u gradiću utonulom u poratno i tranzicijsko beznađe. Ubrzo gradić živne i mještani radom polako vraćaju izgubljeno dostojanstvo i nadu, ali tada se počinju gomilati nevolje.

U glavnim ulogama su Krešimir Mikić, Rene Bitorajac, Jovana Stojiljković, Tihana Lazović, Goran Bogdan, Lana Barić, Slavko Štimac, Izudin Bajrović, Trpimir Jurkić, Goran Marković i drugi.

“Ja glumim direktora Nikolu Dizdara koji je kupio jednu staru tvornicu turbina i ponovno pokreće proizvodnju od koje cijelo to izmišljeno mjesto Nuštin živi. Riječ je o dramskoj seriji s dosta humornih elemenata, bit će dakle i lijepo, ali i tužno“, rekao je Krešimir Mikić, dodajući kako serija jako dobro progovara o našoj stvarnosti.

Na setu u Dugoj Resi bio je i glumac Izudin Bajrović, koji u seriji tumači ulogu bivšeg glavnog inženjera tvornice. “Vrlo zanimljiva uloga, on je čovjek s poviješću, ima tešku prošlost iza sebe, u jednom trenutku malo živne jer pomisli da će sve opet biti dobro kao što je bilo, i onda mu se tu negdje život i završi“, rekao je Bajrović. Dodaje i kako je scenarij sjajan, a likovi izvrsno napisani.

Producentica serije Ankica Jurić Tilić najavila je kako će snimanje trajati 48 dana u Hrvatskoj, nakon čega slijede još dva bloka u Skandinaviji i Magrebu.

“Serija će se premijerno prikazati na HRT-u koji nam je glavni partner, u jesen 2021., a nadamo se plasirati ju i na svjetsko tržište. Imamo izvrsnu ekipu, još bolje glumce. Imamo šest epizoda koje nose imena po šest likova i oni jesu glavni protagonisti svake od tih epizoda.“, rekla je Tilić.

Otkriva kako je serija smještena u današnje vrijeme i govori o nekom entuzijazmu zajedničkog stvaranja uz sve teškoće i prepreke koje im stoje na putu.

Snimanje će se nastaviti na lokacijama u Karlovcu, Ličkom Osiku, Gračacu i Zagrebu do početka prosinca, a emitiranje se očekuje u jesenskoj shemi HRT-a iduće godine.