Otvoreni Dani zagrebačkih trešanja

zg-tresnjeGradonačelnik Milan Bandić otvorio je na Trgu kralja Tomislava manifestaciju Dani zagrebačkih trešanja, koju treću godinu zaredom organizira Grad Zagreb (Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo) u suradnji sa članovima zagrebačke Udruge proizvođača trešanja.

U pozdravnom govoru, predsjednik Udruge ZG trešnja, Zlatan Kljaković Gašpić naglasio je kako se osim značajne promotivne i financijske koristi koju manifestacija daje izlagačima, podiže i kvaliteta ponude trešanja građanima, ali i turistima kojih u lipnju ima velik broj u našem gradu: “Grad Zagreb svake godine izdvaja sredstva za razvoj poljoprivrede grada Zagreba, potiče proizvodnju voćarstva i zato proglašavam našeg gradonačelnika počasnim članom Udruge ZG trešnja.”

Gradonačelnik je pozvao građane da posjete ovu manifestaciju koja podupire poljoprivrednu proizvodnju u ruralnom području, i koja se svake godine povećava brojem uzgajatelja, uz obećanje da će se za tjedan dana cijena mjerice trešanja smanjiti s 15 na 10 kuna.

Dani trešanja traju do 15. srpnja, a štandovi su postavljeni na devet lokacija u gradu (Trg kralja Tomislava, Trg A. Starčevića, Trg hrvatskih velikana, križanje Vukovarske i Lučićeve, križanje Savske i Gagarinovog puta, Gupčeva zvijezda, križanje Savske i Tratinske, okretište tramvaja Črnomerec i Trg dr. F. Tuđmana).