OTVORENE SU NOMINACIJE: Bira se Vinska dama i Vinski gospodin domaće vinske scene 2021.

Finalisti izbora Vinske dame i Vinskog gospodina 2020. | Foto: Rene Karaman

Udruga G.E.T. (gastronomija, enologija, turizam) prošle je godine pokrenula projekt ‘Vinska Dama i Vinski Gospodin’ . Pozitivna reakcija i publike i vinara bila je više nego dovoljan poticaj, kažu organizatori, da organiziraju izbor i u 2021. godini.

Vino je svakako dio jet set scene, a ako pogledamo malo šire u svijetu, dolazimo do butelja koje koštaju i do desetke tisuća eura, sjetimo se samo legendarnih narudžbi vina u filmovima James Bonda, tako da je vino definitivno glamour, ističe Tomislav Stiplošek, predsjednik udruge G.E.T. i idejni začetnik ovog izbora.

Prisjetimo se, svečano predstavljanje finalista održalo se u listopadu.

Finalisti su osvojili drvene figure koje oblikom predstavljaju Vinsku Damu i Vinskog Gospodina, dizajn mlade umjetnice Tomislave Akrap, a izrađene su od slavonskog hrasta i paljene na način kao što se pali vinska bačva u među vinarima vrlo cijenjenoj bačvariji Srnec iz Nedelišća.

Titulu Vinske dame i Vinskog gospodina hrvatske vinske scene za 2020. godinu osvojili su Karmela Tancabel (vinarija Iločki podrumi, Ilok) i Klaudio Tomaz (vina Tomaz, Motovun).

Nominacije su otvorene na web stranici G.E.T. Report kojim upravlja udruga G.E.T. Do sredine lipnja, na linku: https://get4u.hr/lifestyle/3270-nominacije-vinska-dama-i-vinski-gospodin-2021, možete pogledati do sad nominirane predstavnike vinarija te i sami nominirati svoje favorite ako ih nema u galeriji.

Nominirani mogu biti vinari i djelatnici vinarija koji su istaknuti u javnosti.

Kod nominacija i ocjenjivanja treba uzeti u obzir osobni stil, karizmu, način komunikacije…, uključujući javne nastupe, osobni pristup prezentaciji, marketing na društvenim mrežama i uopće komunikaciju s medijima i publikom.

Kad završe nominacije, otvorit će se mogućnost glasanja. Publika će glasati po principu ‘lajkova’, a žiri će svoje ocjene dati direktno uredništvu G.E.T. Reporta.

Lajkovi publike donose 50 posto ukupnih bodova, a ocjene žirija 50%. Članovi žirija će, kao i prošle godine, biti osobe različitih zanimanja, no redom poznavaoci vinske scene, iz svijeta mode, umjetnosti, lifestylea i komunikacija.

Značaj ovog izbora itekako pokazuju emocije s kojima su svoja priznanja primili prošlogodišnji finalisti, izražavajući veliko zadovoljstvo zbog pokretanja ovakvog projekta i zahvalu svima koji su svojim glasovima istaknuli značaj njihovog posla i truda.

Nominirajte svoje favorite i pratite izbor: https://get4u.hr/lifestyle/3270-nominacije-vinska-dama-i-vinski-gospodin-2021. (M. Petković)