Otvorena smotra Lidrano 2015. koja se održava pod pokroviteljstvom grada

Dragi Lidranovci, ponovno smo zajedno da pokažete svoju radost stvaranja:literarnog, dramskog i novinarskog. Usprkos tome što mladi danas provode puno vremena pred tabletima i računalima, Lidrano je dokaz da u njima još uvijek ima dovoljno mašte i kreativnosti za scenski nastup, pisanje literarnih djela i novinarskih uratka.

lidrano

To su riječi kojima je, između ostaloga, obnašateljica dužnosti gradonačelnika Grada Zagreba dr.sc. Sandra Švaljek otvorila 24. Lidrano – smotru u literarnom, dramsko-scenskom i novinarskom stvaralaštvu učenika osnovnih i srednjih škola Zagreba.

Ova već tradicionalna manifestacija održava se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, u suradnji s Osnovnom školom Antuna Gustava Matoša i Prirodoslovnom školom Vladimira Preloga.

Za vrijeme trajanja Lidrana, do 5. veljače, više od 1000 učenika iz 120 osnovnih i srednjih škola, u pratnji svojih učitelja-mentora, predstaviti će svoje književne i novinarske uratke, predstaviti se svojim pojedinačnim i grupnim scenskim nastupima te sudjelovati na okruglim stolovima.

Smotra Lidrano 2015. će se osim u Kerempuhu održavati i u Kazalištu Vidra te u OŠ Josipa Jurja Strossmayera, OŠ Antuna Gustava Matoša, Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga.