Otvoren sajam Proizvodi hrvatskog sela, 300 izlagača Zagrepčanima nudi domaću hranu

sajam-hrvatskog-sela-1

U Boćarskom domu Zrinjevac otvoreno je 15. izdanje sajma Proizvodi hrvatskog sela, koji se, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede RH i Grada Zagreba, održava do nedjelje 13. ožujka.

Sajam je otvorio ministar poljoprivrede Davor Romić koji je, kako je prenijela Hina, poručio da u državnom proračunu “poljoprivredni proizvođači neće biti uskraćeni niti za jednu kunu u odnosu na prošlu godinu”.

“Izuzetno mi je drago da se iz godine u godinu povećava broj izlagača sa svojim domaćim proizvodima na Sajmu”, rekao je gradonačelnik Milan Bandić koji je nazočio svečanom otvaranju, objavio je službeni gradski portal Zagreb.hr.

sajam-hrvatskog-sela-milan-bandic

“Grad ne samo da nije smanjivao subvencije poljoprivrednoj proizvodnji ruralnog dijela grada i prstena, nego će povećati subvenciju za proizvođače hrane u Zagrebu kako bi Zagrepčani imali domaće i kvalitetne proizvode”, dodao je.

“Ono što nas najviše veseli je da je Sajam bio i ostao prvenstveno poticaj seljačkim gospodarstvima, prehrambenim obrtima i tvrtkama na hrvatskom tržištu”, rekao je organizator Sajma Damir Kovačić, te nadodao da je na taj način omogućeno građanima Grada Zagreba da dođu do kvalitetnih tradicijskih proizvoda kojih nema na policama trgovačkih lanaca.

Foto: Press, Zagreb.hr