Otvoren Bundekfest – do 14. rujna nudi zabavu za cijelu obitelj

Bundekfest 2013 – festival kulturno-umjetničkog stvaralaštva grada Zagreba, otvorio je Gradonačelnik Bandić na prostoru poznatog zagrebačkog jezera Bundek, a do 14. rujna Zagrepčanima i njihovim gostima nudi zabavu i sadržaje za cijelu obitelj! Zahvaljujući inicijativi gradonačelnika, ulaz je besplatan za sve.

bundek-fest-poceo-630

Program otvorenja drugog izdanja Bundekfesta započeo je Festivalom mladih i performansom Street workout saveza i Kluba ritmičke gimnastike, a nastavio se dječjim radionicama koje se održavaju u suradnji s Centrima za kulturu s područja Grada Zagreba i zanimljivim demonstracijama jedriličarstva, raketarstva, balonaštva, zmajarstva i padobranstva koje su izvodili članovi udruga Zajednice tehničke kulture.

Članovi Balon kluba Zagreb koji čine hrvatsku reprezentaciju u letenju balonima na vrući zrak, plijenili su na centralnoj livadi Bundeka pažnju velikim balonom s grbom Grada Zagreba, a oni najhrabriji odlučili su se i provozati balonom iznad jezera Bundek!

Nije izostao ni etno program Bundekfesta koji se u suradnji sa Zajednicom folklornog amaterizma ZAFAZ tijekom svakoga dana festivala odvija na glavnoj pozornici, a u sklopu otvorenja predstavio je bogatsko hrvatske folklorne tradicije nastupima KUD-ova Horvati i Oreč, a za svečanu atmosferu u svojim posebnim odorama brinuli su i Kuburaši iz Marije Bistrice i Kravat pukovnija.

Turistička zajednica Grada Zagreba nadovezala se sa svojim atraktivnim programom „Zagrebačkim vremeplov“ s kostimiranim likovima iz povijesti grada Zagreba koji su prošetali oko jezera Bundek i oduševili okupljene.

Nastup Puhačkog orkestra ZET-a i Zagrebačke mažoretkinje zagrijavale su publiku do trena svečanog otvorenja kada je s glavne pozornice Bundekfesta gradonačelnik Milan Bandić proglasio drugi po redu Bundekfest 2013 otvorenim i pozvao Zagrepčane i njihove goste da u sljedećih devet dana uživaju u kulturno-umjetničkoj i gastronomskoj ponudi Grada Zagreba objedinjenoj u program Bundekfesta 2013.

Gradonačelnik je također pozvao sve posjetitelje da uživaju u organiziranom gledanju utakmice Hrvatska-Srbija na otvorenom, koja je organizirana s Klubom navijača hrvatske nogometne reprezentacije “Uvijek vjerni”.

Večer otvorenja završila je odličnom koncertnom atmosferom uz “Barune” uz poznate pjesme popularnog sastava, i pjesmu koja je bila svojevrsni moto večeri otvorenja i himna navijača “Neka pati koga smeta, Hrvatska je prvak svijeta”.