Otvara se izložba slika majmuna iz Zoološkog vrta

Dana 05. listopada, kako bi obilježili Međunarodni dan životinja, Životinjski kutak održava izložbu slika koje su izradili majmuni, stanari zagrebačkog Zoološkog vrta.

slike-majmuna-630

Uz slike, posjetitelji će moći čuti predavanje timaritelja Damira Kranjca koji će govoriti o svojem radu s majmunima. Posao timaritelja ne uključuje samo hranjenje životinje, već treba razumjeti njihovo ponašanje i raspoloženje pa im se prema tome znati i prilagoditi.

Također, da bi životinjama u Zoološkom vrtu život učinili ljepšim i bogatijim svakodnevno se za njih smišljaju različiti načini zabave, enrichment – obogaćivanje njihovog životnog prostora.

Majmuni u zagrebačkom Zoološkom vrtu zato već nekoliko godina izražavaju svoju kreativnost u slikanju jestivim bojama, a njihova djela krase prostorije Zoološkog vrta.

Za djecu je osmišljena kreativna radionica izrade različitih životinja od plastelina. Istovremeno, brojne ‘životinjske’ maskote koje predstavljaju sponzore ZOO-a također će sudjelovati u programu, a među njima će biti i nezaobilazna maskota Zoo vrta – čimpanza Megi.

Životinjski kutak je osmislio ovu izložbu, želeći upoznati što veći broj ljudi s programom enrichmenta koji se redovito provodi u Zoološkom vrtu, a na ovaj originalan način će se ujedno i obilježiti Svjetski dan životinja.