Otvara se Arheološki park Andautonija, ovaj vikend ulaznice se neće naplaćivati

Arheološki park Andautonija u Ščitarjevu
Foto: Arheološki muzej u Zagrebu

Svake godine u proljeće Arheološkom park Andautonija se uređuje nakon zime. Tako je bilo i ove godine, radovi su završeni i park je spreman za posjetitelje.

S obzirom na trenutnu specifičnu situaciju financiranja programa u kulturi, ove godine uređenju Parka priključili su se svi djelatnici Arheološkog muzeja u Zagrebu te su zajedničkim snagama uredili Park i pripremili ga za posjetitelje. Radovi su obuhvatili skidanje zimske zaštite (krovića i konstrukcija kojima se tijekom zime natkrivaju osjetljive građevinske strukture kako bi se sačuvale od smrzavice), košenje trave, čišćenje površina od korova, čišćenje prostora i slično.

Arheološki park Andautonija u Ščitarjevu
Foto: Arheološki muzej u Zagrebu

Arheološki park Andautonija zbog pandemije koronavirusa ove godine otvara se nešto kasnije. Tako će Park umjesto od 1. svibnja biti otvoren od 16. svibnja do 1. studenoga. Također, zbog trenutne situacije neće se održati manifestacija povodom otvorenja, a za sada se neće održavati niti radionice i igraonice.

“Zbog toga pozivamo posjetitelje da dođu u Arheološki park, razgledaju sačuvane dijelove rimskog grada uz koje se nalaze interpretacijske ploče s raznim informacijama o Andautoniji, istraživanjima i načinu života u rimsko vrijeme te provedu ugodno vrijeme uživajući u prirodi”, poručuju iz Arheološkog muzeja u čijem sastavu djeluje Arheološki park Andautonija.

Ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan 16. i 17. svibnja 2020.